Samen Waalwijk is trotse nieuwkomer

Onze eerste reactie op de verkiezingsuitslag is dat we enorm trots zijn! We hebben samen hard gewerkt om onze nieuwe partij op de kaart te zetten. Slechts een half jaar geleden besloten we dat het nodig was om een ander geluid in de gemeente Waalwijk te laten horen. Nu al pakken we als nieuwe partij ruim 9% van de stemmen. Daarmee zijn we gelijk de vierde partij van de gemeente. 

Behoefte aan andere aanpak

Het geeft wat ons betreft ook aan dat er behoefte is aan een andere aanpak en een andere visie. Aan een partij die een echte vertegenwoordiger is van de inwoners van Waalwijk. Zoals het er nu naar uitziet hebben we in ieder geval 2 zetels veroverd. Wat dat betekent voor een mogelijke coalitie dat is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat we onze zetels daadkrachtig en vol enthousiasme vullen. 


Strijdbaar

We zijn strijdbaar en gaan ons in de komende 4 jaar bewijzen. Zodat we nog sterker staan tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen en de inwoners van Waalwijk weten dat ze op ons kunnen bouwen omdat we onszelf bewezen hebben. 

Het moet anders!

Opvallend aan de uitslag vonden we de sterke waardering voor de nieuwkomers. Maar natuurlijk ook de grote winst van Lokaal Belang. Daarnaast geeft de wat lage opkomst ook aan dat de stemmers zich niet betrokken voelen bij de lokale politiek. Het suggereert dat ze zich niet gehoord of begrepen voelen en dat ze het idee hebben dat ze met hun stem geen verschil kunnen maken, dat ze geen inbreng hebben. En dat moet echt anders!

En dat is precies waar Samen Waalwijk hard aan gaat werken. We gaan doen wat we hebben beloofd! We maken er een punt van!Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.