Samen Waalwijk in nieuwe gemeenteraad

Op woensdag 30 maart was het zover! De nieuwe gemeenteraad van Waalwijk werd geïnstalleerd. Daarbij waren er ook 2 zetels voor onze nieuwe partij Samen Waalwijk. We zijn trots dat Bea de Jongste en Luuk Ottens samen onze achterban mogen vertegenwoordiger.

Zoals beloofd gaan we het anders doen

Het feit dat er ruimte is voor onze nieuwe partij, onze visie en onze denkwijze geeft aan dat er behoefte is aan Samen Waalwijk. Aan een partij die een echte vertegenwoordiger is van de inwoners van Waalwijk. Aan mensen in de gemeenteraad die de bewoners opzoeken, niet alleen in Waalwijk maar ook in Sprang-Capelle en Waspik. Wij gaan onze zetels daadkrachtig en vol enthousiasme vullen. 


We gaan ons bewijzen

We gaan ons de komende 4 jaar bewijzen. Laten zien dat we er zijn voor de bewoners, dat we ze horen en ze vertegenwoordigen. Samen Waalwijk maakt zich sterk voor iedereen die hulp nodig heeft, voor iedereen die een goed idee heeft, voor iedereen die op zijn of haar manier Waalwijk een stukje mooier wil maken, voor iedereen die ziet dat er ergens onrecht wordt gedaan, voor iedereen die vindt dat er beter moet worden nagedacht over bepaalde projecten, voor iedereen die zich niet gehoord voelt, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We gaan met Samen Waalwijk bouwen aan een transparantere gemeente waar ruimte en aandacht is voor iedereen omdat jouw mening ertoe doet!

Een andere kijk op besturen is nodig

Ondanks dat we bij zijn met onze 2 zetels en daarmee een duidelijke stem hebben in de gemeenteraad, beseffen we ook dat we weinig invloed hebben op het samenstellen van het toekomstige college. Ook dit is voor ons altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. Het bevestigt maar weer eens dat er een kijk op besturen nodig is.

Op dit moment zijn de onderhandelaars van Lokaal Belang, de winnende partij, een formatie aan het samenstellen met VVD, Groen Linksaf en D66. Met alle partijen die juist stemmen hebben verloren. Partijen waarvan de burger heeft aangegeven daar minder vertrouwen in te hebben.

Ook geeft de lage opkomst aan dat de burger sowieso het vertrouwen in de lokale politiek is verloren. Ze hebben niet het idee dat ze vertegenwoordigd worden. En nu lijkt het erop alsof we de komende vier jaar met dezelfde partijen aan het roer doorgaan. Dat vinden wij bij Samen Waalwijk een onwenselijke situatie.

We gaan sturen op het anders doen, we gaan doen wat we hebben beloofd. Samen Waalwijk maakt er een punt van!

Samen Waalwijk is er voor u!

Houd onze website in de gaten, volg ons op social media. We proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn. En daar waar mogelijk zullen we het verschil proberen te maken.

Is er iets waar u vindt dat de gemeente niet genoeg aandacht voor heeft laat het ons vooral weten. Check onze agenda om te zien waar we zijn. U bent vrij om even binnen te lopen. Ook mag u ons bellen of mailen. Weet vooral de weg naar ons te vinden!

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.