Richard Frodyma sluit zich aan bij Samen Waalwijk

Het bij Lokaal Belang vertrokken raadslid Richard Frodyma sluit zich aan bij de partij Samen Waalwijk. Hij volgt het voorbeeld van de huidige raadsleden van de PvdA en Lijst de Jongste, die aan de wieg staan van deze nieuwe politieke beweging.

Samen Waalwijk doet in maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het is een nieuw politiek avontuur van Luuk Ottens, Bea de Jongste en Hans de Vaan, die nu namens PvdA en Lijst de Jongste nog in de gemeenteraad zitten. Deze partijen verdwijnen na de verkiezingen uit de politieke arena.

Frodyma stapte onlangs op bij de grootste coalitiepartij Lokaal Belang. Hij dreigde op een vrij lage plek op de kieslijst van deze partij terecht te komen. Frodyma was het niet eens met de kritiek op zijn manier van politiek bedrijven. Hij brak daarom met Lokaal Belang, zoals Bea de Jongste en Hans de Vaan eerder ook al deden. Frodyma wil zijn politieke avontuur een vervolg geven. Hij hoopt na de verkiezingen in maart voor Samen Waalwijk in de gemeenteraad te komen. Tot die tijd vormt hij een eenmansfractie.

Michel Koster

Bericht uit Brabants Dagblad 8-12-2021

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.