Een persoonlijke brief van Samen Waalwijk lijsttrekker Bea de Jongste

Beste inwoner van de gemeente Waalwijk,

Binnenkort zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14, 15 en 16 maart heb je de kans om je stem te laten gelden in jouw gemeente. En ik begrijp dat je dan een bewuste keuze wilt maken. Stemmen op die partij die jouw mening het beste begrijpt en dezelfde standpunten en visie heeft als jij. En dat is lastig. Zeker omdat je de mensen achter de partij niet goed kent of eigenlijk misschien ook niet goed weet wat deze partij voor jou persoonlijk kan betekenen. Ik heb daarom besloten een persoonlijke brief te schrijven. Een brief waarin ik mezelf voorstel en je een beeld geef van de nieuwe politieke partij Samen Waalwijk. 

Laat ik beginnen met mezelf aan je voor te stellen. Mijn naam is Bea de Jongste, lijsttrekker van Samen Waalwijk.    Ik ben sinds kort weduwe en heb 2 kinderen waar ik   enorm trots op ben. 

Ik vind het erg belangrijk dat we in onze samenleving samen optrekken. Ondanks mijn handicap heb ik me dan ook altijd actief ingezet voor de gemeenschap in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Mijn handicap is daarbij nooit een belemmering geweest. 

Het kan en moet anders!

Door mijn actieve sociale betrokkenheid is mijn hele leven verweven in de Waalwijkse gemeenschap. Ik zie en hoor dat daar veel leeft en speelt. Veel zaken waarvan je als burger het idee hebt daar geen enkele invloed op uit te kunnen oefenen. Of dat je eigenlijk niet eens weet bij wie je daarvoor terecht kunt. En dat is precies het tegenovergestelde van een samenleving. Dat moet anders! Iedereen moet een punt kunnen maken van datgene dat hem of haar aan het hart gaat.

Hier maakt Samen Waalwijk een punt van! 

  • Voldoende huur- en koopwoningen voor starters, middeninkomens en senioren.
  • Bewoners worden in vroeg stadium betrokken bij gemeentelijke plannen (en niet achteraf geïnformeerd over al genomen besluiten).
  • Meer ruimte voor ontmoeting en cultuur, voor een creatieve en innovatieve maakindustrie.
  • Gemakkelijker en sneller toegang tot zorg en ondersteuning.
  • Structurele ondersteuning mantelzorgers.
  • Sport toegankelijk en bereikbaar voor iedereen.
  • De energietransitie moet voor iedereen betaalbaar blijven.
  • Aanpak kansenongelijkheid.
  • Versterking groene omgeving met agrariërs en natuurorganisaties.
  • Investeren in eigenheid elke kern.

Waarom stemmen op Samen Waalwijk?

De gemeente Waalwijk bestaat uit 3 prachtige kernen: Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Daar zijn wij, als Samen Waalwijk, erg trots op. Elke kern, met haar eigen unieke karakter, is even bijzonder. En dus even belangrijk! 

Wij willen dat elke inwoner trots is te wonen in de Gemeente Waalwijk. En weet dat hij of zij ertoe doet. Dat er naar hem of haar geluisterd wordt. Dat er tijd en aandacht is voor zijn of haar verhaal. Dat er ruimte is voor nieuwe initiatieven, groot en klein.  Dat je mee mag denken en mee mag doen!

Iets van jezelf laten horen, je mening geven of een idee ter sprake brengen mag geen papieren rompslomp zijn. Jouw belang, als inwoner van Waalwijk, Sprang-Capelle of Waspik, moet centraal staan in de Waalwijkse politiek. Politiek moet open, eerlijk, transparant, sociaal en rechtvaardig te zijn. De gemeente is er voor onze inwoners. Niet andersom. 

Samen maken we het verschil

Met Samen Waalwijk willen we echt een verschil maken in de lokale politiek. Onze inwoners doen ertoe. Van jong tot oud. Wonend in Waalwijk, Sprang-Capelle of Waspik. Vanuit welke achtergrond dan ook. We zoeken de verbinding. We maken gebruik van elkaars kracht, respecteren elkaars kwaliteiten, maar erkennen ook onze verschillen. Want juist het erkennen en respecteren van onze verschillen maakt onze Waalwijkse samenleving sterk.

Maak er een punt van! Ga stemmen

Ik wil iedere stemgerechtigde inwoner oproepen te gaan stemmen. Want met jouw stem kun je een punt maken! Met jouw stem kun je verandering in gang zetten! Met jouw stem heb je iets te vertellen in de gemeente Waalwijk. 

Bea de Jongste,

LijsttrekKer Samen Waalwijk

 

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.