Kandidaten Claython Chirino en Luuk Ottens van Samen Waalwijk stellen zich voor;

Ruim een half jaar geleden is Samen Waalwijk opgericht. We vinden het belangrijk dat de inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik weer echt een stem krijgen in de politiek. Samen Waalwijk is een brede politieke beweging. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart staat een divers gezelschap van zeer betrokken kandidaten klaar om voor u aan de slag te gaan. Een groep mensen die zich hard willen maken voor een beter Waalwijk. In de komende weken stellen wij hen persoonlijk aan u voor. Deze week zijn dat Claython Chirino (op de foto rechts) en Luuk Ottens (op de foto links).

Claython Chirino

“Samen Waalwijk staat voor verandering. De open houding met respect voor elkaars mening spreekt mij erg aan. Ik wil juist onze inwoners betrekken bij besluiten.”

Claython Chirino (32 jaar) is een rasechte Waalwijker. Hij is jongerenwerker bij De Tavenu. Claython  is bij veel jongeren en hun ouders bekend als helpende hand als het niet zo goed gaat. “Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren op de politiek. Door mijn werk kom ik met de gemeente in aanraking. Ik merk dat bij veel besluiten de mening van Waalwijkers, vooral jongeren, niet gehoord wordt. Ik hoop in de gemeenteraad de stem te worden van deze groepen Waalwijkers.”

Claython vervolgt: “Samen Waalwijk staat voor verandering. De open houding met respect voor elkaars mening spreekt mij erg aan. Ik wil juist onze inwoners betrekken bij besluiten. Voor veel mensen is politiek een ver van mijn bed show. Daar moet verandering in komen. Ik merk in mijn werk dat jongeren, maar ook andere mensen die zorg nodig hebben, tegen een enorme bureaucratie aanlopen. Terwijl de wachttijden enorm oplopen. Dat moet anders: makkelijker, sneller en beter. Ik wil hier de komende vier jaar verandering in te brengen. Daarnaast wil ik dat jongeren meer betrokken worden bij de politieke keuzes die gemaakt worden. Want het gaat wel om hun toekomst. Sterker nog, zij zijn onze toekomst! En we hebben zoveel talenten in Waalwijk, we moeten die beter zichtbaar maken. Ook in de politiek.”

Luuk Ottens

“Samen Waalwijk wil echt een andere houding van de gemeente: dienstbaar aan onze inwoners. Daar wil ik me graag voor inzetten.”

Luuk Ottens heeft al langere tijd ervaring als raadslid. “De laatste zes jaar was ik een eenmansfractie. Dat is behoorlijk zwaar met een baan ernaast. Eigenlijk was ik van plan om na deze periode te stoppen. Door de samenwerking met Hans de Vaan en Bea de Jongste ben ik weer enthousiast geworden. En heb ik meegeholpen Samen Waalwijk op te richten. Samen Waalwijk wil echt een andere houding van de gemeente: dienstbaar aan onze inwoners. Daar wil ik me graag voor inzetten.”

“In mijn dagelijks werk bij de gemeente Den Bosch, kom ik veel in aanraking met inwoners. Zij hebben vaak goede ideeën over hun eigen buurt. Niet alles kan, maar als je samen zoekt naar de mogelijkheden, willen inwoners graag meedenken. Kritiek is niet negatief. Het leidt juist vaak tot betere plannen. Ik merk dat daar in Waalwijk nog heel wat winst te halen valt. Het vertrouwen in de politiek is nu laag. Ik wil net als Claython juist inwoners die zich nu niet gehoord voelen, weer mee laten doen. Dat zou een prachtig resultaat zijn.”

Daarnaast maakt Luuk zich grote zorgen om de tweedeling. “We hebben een tekort aan betaalbare woningen, juist voor onze eigen inwoners. Daarnaast zien we ook in Waalwijk veel armoede. Met de stijgende prijzen neemt dat alleen maar toe. Ook hiervoor geldt dat mensen tegen ingewikkelde procedures oplopen. Wat Samen Waalwijk betreft geldt ook hier dat de mens voorop moet staan. Zaken niet moeilijker maken, maar juist eenvoudiger. Dan kun je echt problemen aanpakken.”

Maak er een punt van! Ga stemmen

Wij willen iedere stemgerechtigde inwoner oproepen te gaan stemmen. Want met jouw stem kun je een punt maken! Met jouw stem kun je verandering in gang zetten! Met jouw stem heb je iets te vertellen in de gemeente Waalwijk.

Volgende week meer Samen Waalwijk. Blijf ons volgen! Meer info vind je op http://www.samenwaalwijk.nl.

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.