Kandidaten Richard Frodyma en Stijn Aarts van Samen Waalwijk stellen zich voor;

Ruim een half jaar geleden is Samen Waalwijk opgericht. We vinden het belangrijk dat de inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik weer echt een stem krijgen in de politiek. Samen Waalwijk is een brede politieke beweging. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart staat een divers gezelschap van zeer betrokken kandidaten klaar om voor u aan de slag te gaan. Een groep mensen die zich hard willen maken voor een beter Waalwijk. In de komende weken stellen wij hen persoonlijk aan u voor. Deze week zijn dat Richard Frodyma (op de foto links) en Stijn Aarts (op de foto rechts).

Richard Frodyma

“Samen Waalwijk speelt geen partijpolitieke spelletjes, maar wil de beste besluiten voor en met onze inwoners. Daar zet ik mij graag voor in. Ik hoop dat onze inwoners zich bij de verkiezingen ook laten leiden door deze instelling.”

Richard Frodyma zit al zes jaar al in de gemeenteraad. Hij heeft zich bij Samen Waalwijk aangesloten. Richard: “Als je mij vraagt waarom Samen Waalwijk, moet ik eigenlijk terugkijken op de afgelopen periode. Daar heb ik geleerd dat samenwerking nodig is om tot de beste besluiten voor onze inwoners te komen. Niet alleen binnen de coalitie, maar juist ook met andere partijen. Maar vooral ook met onze inwoners. Ik ben trots op wat we met samenwerking hebben bereikt.”

Richard vervolgt: “Het meest trots ben ik op de samenwerking bij de Kadernota Grootschalige Opwek Duurzame Energie. Samen met andere politieke partijen en onze inwoners hebben we het college hierin weten bij te sturen. Heel belangrijk hierbij was dat wij het afstandscriterium van 750 meter hebben vastgesteld. Dit was echt een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners en de politiek. Deze instelling heeft Samen Waalwijk: geen partijpolitieke spelletjes, maar de beste besluiten voor en met onze inwoners. Daar zet ik mij graag voor in. Ik hoop dat onze inwoners zich bij de verkiezingen ook laten leiden door deze instelling.”

Stijn Aarts

“Ik wil, net als alle andere inwoners van de gemeente Waalwijk, graag weten wat er in mijn omgeving gebeurt. En welke gevolgen dat kan hebben. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn omgeving.”

Stijn Aarts (54 jaar) woont op het Taxandriahof in Waalwijk. “Ik wil, net als alle andere inwoners van de gemeente Waalwijk, graag weten wat er in mijn omgeving gebeurt. En welke gevolgen dat kan hebben. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn omgeving. Daarnaast kan ik me wel eens ergeren hoe de gemeente omgaat met klachten van inwoners. Er wordt dan heel verdedigend gereageerd. Je hoeft als inwoner niet altijd gelijk te krijgen. Maar het is belangrijk dat de burger zich gehoord en gezien voelt. Als ik in de gemeenteraad kom, wil ik mij daarvoor inzetten.” 

Dit zit in de aard van Stijn: “mensen in mijn omgeving zien mij als een sociaal, creatief en zelfstandig persoon. Als verkoper haalde ik jarenlang voldoening uit het werk als ik goede en vooral mooie boeken had verkocht en de klant met een tevreden gevoel weg zag gaan. Nu werk ik op een tankstation, maar ook daar heb ik plezier in het helpen van klanten. Zo moet het bij de gemeente ook gaan. Je bent dienstbaar en daar moet je gewoon lol in hebben. Anders verlies je de geloofwaardigheid.” 

Maak er een punt van! Ga stemmen

Wij willen iedere stemgerechtigde inwoner oproepen te gaan stemmen. Want met jouw stem kun je een punt maken! Met jouw stem kun je verandering in gang zetten! Met jouw stem heb je iets te vertellen in de gemeente Waalwijk.

Volgende week meer Samen Waalwijk. Blijf ons volgen! Meer info vind je op http://www.samenwaalwijk.nl.

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.