Samen Waalwijk in actie voor spoorbruggen

Op zondag 13 maart was er een protestactie met medewerking van de nieuwe Waalwijkse partij; Samen Waalwijk, bij de Waalwijkse fietsspoorbrug. Het doel van deze actie? De bevolking nog maar eens laten zien hoezeer het gewenst is dat de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat blijft liggen. De natuur moet gespaard worden en het plan van GOL moet in dat opzicht bijgesteld worden.

Al 5000 burgers ondertekenden de petitie “Handen af van de spoordijk en van de spoorbruggen”. Het verlies van de natuur, van de veiligheid en van het comfort van het Halve Zolenpad gaat hen aan het hart. Hoe is het mogelijk dat een voor de natuur en de mens desastreus en miljoenen kostend plan zover heeft kunnen komen. Ook vraagt men zich af, waarom dit plan, behalve door de Provincie, nog steeds van aanvullende gelden wordt voorzien door de Gemeentes Heusden en Waalwijk.

Anton van Tuijl van de actie ‘Red de spoordijk!’, vertelt op Omroep Brabant waarom afgraving van de spoordijk geen goed idee is: ????? ???????? ????? ?? ??? ???? ???! 
???? ????? ???????? – ????? ??

Bron: Omroep Brabant en Heusden.nieuws.nl

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.