Samen Waalwijk nieuwkomer in Waalwijkse politiek: van stenen tot mensen

Vandaag in het Brabants Dagblad het artikel: ‘De keuzes in Waalwijk: van stenen tot mensen’. Het artikel laat de lijsttrekkers van de Waalwijkse partijen aan het woord. Bea de Jongste, lijsttrekker van Samen Waalwijk, gaf ook antwoord op de 3 vragen die werden gesteld door journalist Michel Koster.

1. Wat ging er de afgelopen vier jaar niet goed?

,,Eigenlijk wil ik niet terugkijken op wat niet goed ging. Ik heb Lokaal Belang achter me gelaten en richt mij op de toekomst. Ik verliet de fractie omdat het steeds meer over stenen ging in plaats van de belangen van onze inwoners. Meer wil ik daar niet over kwijt.”

2. Wat ging er de afgelopen vier jaar juist wel goed?

,,Ik ben ook trots op minder in het oog springende zaken. Met name de aandacht voor armoede. Maar ook dat een moeilijk besluit zoals het plan voor windmolens eensgezind door de raad is aangenomen. Juist omdat we telkens het belang van onze inwoners voor ogen hadden, zoals eventuele gezondheidsrisico’s. Verder is met succes aandacht gevraagd voor minimale afstanden tussen windmolens en woningen.”

3. Wat moet de komende vier jaar in elk geval gebeuren en waarom?

,,We moeten onze inwoners eerder betrekken bij plannen van de gemeente. Nu gebeurt het pas als alles in kannen en kruiken is. Inwoners verliezen daardoor het vertrouwen in de gemeente. Onze partij wil er alles aan doen om dat vertrouwen te herstellen. Dat kan alleen als de raad meer samen optrekt en je onderlinge verschillen respecteert. Dat is voor mij de kern van eerlijke politiek.”

Verkiezingsprogramma Samen Waalwijk

Het artikel in het Brabants Dagblad ligt slechts een tipje van de sluiter op van de visie en plannen die Samen Waalwijk voor de gemeente Waalwijk in petto heeft. Meer betrokkenheid met de burgers is wel het speerpunt van Samen Waalwijk maar natuurlijk zijn er meer thema’s waar Samen Waalwijk een standpunt over inneemt. Weten welke dat zijn? Check het verkiezingsprogramma.

Maak er een punt van! Ga stemmen

Laat Samen Waalwijk jouw stem binnen de gemeente Waalwijk zijn, zodat ook jij als inwoner van Waalwijk, Sprang-Capelle of Waspik een verschil kan maken. Wij zetten onze schouders eronder, voor u! Laat uw stem niet verloren gaan, stem lijst 10, stem Samen Waalwijk!

Bron: Brabants Dagblad 5-3-2022, Tekst artikel BD door Michel Koster

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.