Gaat het aanzien van Waalwijk verloren?

Samen Waalwijk is tegen de verkoop van het Krophollerensemble en heeft samen met andere fracties tegen het onderzoeksbudget van 65.000 euro gestemd om de panden te verkopen.

Samen Waalwijk heeft ervoor gepleit deze monumentale panden in eigen beheer te houden. Naast de St. Jan is het Raadhuisplein met de gebouwen vormgegeven door architect Kropholler beeldbepalend voor het centrum. Het geheel staat op de Rijkslijst van monumenten en vormt het hart van het Centrum. Het is een ‘Kroonjuweel’ waar we extra zuinig op moeten zijn.

Het college en een meerderheid van de raad willen echter geen geld stoppen in het achterstallig onderhoud en de verduurzaming van de panden. Ze willen de panden ook niet commercieel exploiteren. Samen Waalwijk vindt deze standpunten onbegrijpelijk. Zo ga je niet om met je cultureel erfgoed. De gemeente heeft genoeg geld om samen met een exploitant een nieuwe en verantwoorde bestemming te geven aan het pand. Wij zetten in op niet verkopen!

De raad heeft in meerderheid helaas anders besloten en het onderzoeksbudget toch beschikbaar gesteld. Maar een definitief besluit tot verkoop is nog niet genomen. We zijn benieuwd naar jullie mening.

Voor vragen bel 06 – 57 77 19 18 of mail info@SamenWaalwijk.nl

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.