In memoriam: Bea de Jongste

Het is nog steeds niet te bevatten… We zijn er kapot van dat ons maatje, mede-partijoprichter en raadslid namens Samen Waalwijk plotseling is overleden. Bea, met haar grote, warme hart en luisterend oor, fractievoorzitter van onze partij is er niet meer. 

Bea noemde zichzelf altijd de zwerfkat van Samen Waalwijk. Dat werd haar geuzennaam. Ze ging overal op af, waar mensen haar steun of advies nodig hadden. Bea benaderde politiek vanuit haar hart. Bij alle moeilijke dossiers stond bij haar altijd het belang van inwoners voorop. Vooral van die inwoners die de weg naar de gemeente niet goed weten te vinden. Of zich niet gehoord voelden. Bea kende iedereen en iedereen kende Bea.

Eerlijkheid, openheid en onderling vertrouwen waren voor haar heel belangrijk. Bea kon absoluut niet tegen onrecht. Wanneer ze dat zag dan beet ze zich er als een pitbull in vast. Maar altijd op een correcte en verbindende manier. Dat was voor haar ook de reden om Samen Waalwijk op te richten. ‘Samen’ was echt het motto van Bea. 

Bea wist tegenslagen te overwinnen. Vooral het verlies van haar echtgenoot Ben -haar maatje door dik en dun, haar vertrouweling en adviseur- was een enorme klap. Maar ook hier wist ze zich op haar eigen manier te herpakken. Met steun van haar kinderen Sander en Caroliene. Maar ook dankzij haar enorme kracht.

Gemeente Waalwijk en Samen Waalwijk verliezen een krachtig en prachtig mens. Wij wensen Bea’s familie, vrienden en kennissen veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Fractie en bestuur Samen Waalwijk

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.