Even kennis maken


De Fractie

Richard Frodyma
– Fractievoorzitter –
Guus Kocken 2023-10
Guus Kocken
– Fractielid –
Mascha van Thielen
– Fractievolger –
Hans de Vaan
– Fractievolger –
Els Sterck
– Fractieondersteuning –

Het Bestuur

Peter Monsieurs
– Bestuursvoorzitter –
Dennis van Scheppingen
– Bestuurssecretaris-
Josef Sterck
– Penningmeester –

In Memoriam

In memoriam: Bea de Jongste
Bea de Jongste
– Mede-oprichter en voormalig fractievoorzitter –

In 2021 werd door Bea de Jongste, Luuk Ottens en Hans de Vaan een nieuwe politieke groepering opgericht: Samen Waalwijk. In maart 2022 werden bij de gemeenteraadsverkiezingen 2 zetels behaald en werd Bea raadslid namens Samen Waalwijk. Bea noemde zichzelf altijd de zwerfkat van Samen Waalwijk. Dat werd haar geuzennaam. Ze ging overal op af, waar mensen haar steun of advies nodig hadden. Bea benaderde politiek vanuit haar hart. Bij alle moeilijke dossiers stond bij haar altijd het belang van inwoners voorop. Vooral van die inwoners die de weg naar de gemeente niet goed weten te vinden. Of zich niet gehoord voelden. Bea kende iedereen en iedereen kende Bea.

Zij wist tegenslagen te overwinnen. Vooral het verlies van haar echtgenoot Ben -haar maatje door dik en dun, haar vertrouweling en adviseur- was een enorme klap, nota bene in aanloop naar de verkiezingen. Maar ook hier wist ze zich op haar eigen manier te herpakken, dankzij haar enorme kracht.

Nauwelijks twee jaar na de intrede van Samen Waalwijk in de Waalwijkse politiek is Bea ons geheel onverwacht ontvallen maar haar gedachtegoed zullen wij voortzetten. Zij zal voor ons een voorbeeld blijven.

Aan Bea werd postuum het ereburgerschap van de gemeente Waalwijk toegekend vanwege haar grote bijdrage aan de Waalwijkse gemeenschap. Zij was gedurende 14 jaar een gewaardeerd lid van de gemeenteraad en zette zich met hart en ziel in voor de lokale politiek en gemeenschap. De erepenning die daarbij hoort werd op 10 oktober 2024 door burgemeester Sacha Ausems uitgereikt aan de zoon en dochter van Bea.

Het ereburgerschap van de gemeente Waalwijk wordt slechts in zeer bijzondere gevallen toegekend. Het is een blijk van erkenning en waardering voor wie zich in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Het is de eerste keer dat het ereburgerschap van Waalwijk postuum wordt toegekend.

Ook lid worden?

Copyright © 2023 Samen Waalwijk. Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en site: Cool Clogs – Fotografie: Patrick van de Laar.